Το OLGA βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Μούρεσι, με εύκολη πρόσβαση στα σημαντικά και φημισμένα τουριστικά αξιοθέατα του Μυθικού Βουνού των Κενταύρων. Παραδοσιακά Πηλιορείτικα χωριά, πίστες του σκι, ονειρεμένες παραλίες και δάση, που προσομοιάζουν με τη βλάστηση που κανείς συναντά στον Αμαζόνιο, συναντώνται σε αυτή τη μαγική τοποθεσία.
Οι επισκέπτες μπορούν εύκολα και γρήγορα να φτάσουν στις παρθένες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου εντός 5′-15′, όπως τις παραλίες Παπά Νερό και Νταμούχαρη, ή στο Χιονοδρομικό Κέντρο Χανίων “Αγριόλευκες” εντός 25′. Τα ονειρεμένα χωριά Τσαγκαράδα και Κισσός απέχουν μόνο 2 χμ ενώ η πόλη του Βόλου 48 χμ.

Αμμουδερές Παραλίες ή Παραλίες με λευκά βότσαλα;

Το Πήλιο τα έχει όλα! Μικροί και μεγάλοι θαλάσσιοι κόλποι με λεπτή άμμο ή λευκά βότσαλα συναντούν το κρυστάλλινο πρασινο-μπλέ νερό του Αιγαίου. Ενώ κανείς κολυμπά στα πεντακάθαρα νερά, αντικρίζει το βουνό με τα αριστοκρατικά χωριά και τα πλατάνια που σχεδόν αγγίζουν το θαλασσινό νερό. Ο κόλπος της Νταμούχαρης, ο οποίος ανήκει στο Μούρεσι, είναι ένα απτό παράδειγμα του παρθένου φυσικού τοπίου. Η Νταμούχαρη προσφέρει τη μοναδική ατμόσφαιρα που κανείς αναζητά για χαλάρωση. Πολλές είναι οι παραλίες, όπως το Παπά Νερό και η Πλάκα, που θα συνεπάρουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Έχετε ποτέ κάνει σκι ενώ αγναντεύετε 2 θάλασσες;

Στα 1.470 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσες βρίσκεται η κορυφή του Χιονοδρομικού Κέντρου ‘Αγριόλευκες’. Αυτό είναι και το ιδιαίτερο σημείο που μπορεί κανείς να αγναντεύει παράλληλα 2 θάλασσες – το Αιγαίο και τον Παγασητικό Κόλπο. Είναι κοινώς αποδεκτό πως αυτός ο απόλυτος συνδυασμός αποτελεί το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα από κάθε άλλο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Παλιές Εκκλησίες

Στο Πήλιο, υπάρχουν αμέτρητες ιστορικές εκκλησίες που κρύβουν θησαυρούς. Πολλές από αυτές χρονολογούνται από το 17ο αιώνα. Η Αγία Μαρίνα Κισσού, είναι μία από αυτές. Εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει τις πανέμορφες τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την Αποκάλυψη, καθώς και την Παλιά και Καινή Διαθήκη. Η Βασιλική της Αγίας Τριάδας, στο Μούρεσι είναι ένα δεύτερο παράδειγμα παλιών διατηρημένων εκκλησιών και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αυλή του OLGA. Ανακαινισμένη από το 1776, είναι γνωστή για το διάτρητο τέμπλο της. Μη χάσετε ευκαιρία να την επισκεφτείτε!

Μονοπάτια Πηλίου

To Πήλιο ήταν και θα είναι ένα πολύ ζωντανό βουνό. Ανακαλύψτε τις μυθικές διαδρομές, διασχίζοντας αμέτρητα πέτρινα καλντερίμια! Ένα από τα πιο γνωστά είναι το μονοπάτι Μούρεσι – Κισσός διαδρομής 4,5χμ. Ένα μονοπάτι που κανείς δεν πρέπει να χάσει, καθώς θα συναρπάσει ακόμα και τους πιο έμπειρους πεζοπόρους!